Workshop Ervaringen in het omgaan met dementie

 
Leren aan de hand van ervaren en ervaringsverhalen

Omgaan met mensen met dementie vraagt veel van familieleden, mantelzorgers en vrijwilligers. Het zorgen voor iemand gecombineerd met de bijbehorende emoties en de verandering in de onderlinge communicatie kunnen een zware belasting zijn. Ook voor zorgprofessionals is het niet altijd makkelijk om écht contact te maken met iemand met dementie. Hoe krijg je dat contact waardevoller? Kun je nog samen mooie momenten beleven? Jazeker! Tijdens onze workshop ‘Ervaringen in het omgaan met dementie’ laten we graag zien hoe dat werkt.

Wat maakt deze workshop de moeite waard?

We beloven onze deelnemers een interactief programma, waarbij de praktische tips ondersteunt worden door korte ervaringsverhalen en liedjes van ervaringsdeskundige Ernst Buning. Uit ervaring blijkt dat de afwisseling van praktische tips, zelf aan de slag gaan in combinatie met de voorgedragen eenakter, zorgt voor een hoop nieuwe inzichten en concrete handvatten zodat de deelnemers geïnspireerd weer naar huis gaan.

Wat staat er op het programma?

Wij, Ernst Buning (psycholoog en ervaringsdeskundige) en Annemarie Bolder (ergotherapeut), nemen de deelnemers mee op een reis over het hobbelige pad van communiceren met iemand met dementie. In de workshop zitten stukjes uit de eenakter van Ernst verweven waarin hij zijn ervaringen als mantelzorger voor zijn vrouw met dementie op een indrukwekkende en muzikale manier deelt. Daarnaast laten we vanuit onze bevlogenheid en vakmanschap de deelnemers zelf ontdekken:

• wat effectieve manieren zijn om echt contact te krijgen;
• hoe het gespreksonderwerp te veranderen;
• wat de invloed is van je eigen lichaamstaal;
• hoe je balans krijgt in het aanbieden van de juiste prikkels;
• welke rol muziek kan spelen;
• hoe je goed voor jezelf blijft zorgen.

Voor wie is de workshop bedoeld?

De workshop is geschikt voor familieleden, mantelzorgers, vrijwilligers en (zorg)professionals die betrokken zijn bij de zorg voor iemand met dementie. Het aanbod is toegespitst op het kennisniveau van de verschillende doelgroepen.

Praktische informatie

De workshop duurt 2,5 uur en vindt plaats op locatie. Het programma wordt aangepast op de specifieke hulpvraag en de grootte van de groep. De kosten bedragen € 600,- (exclusief 21% BTW en reiskosten). Een complete beschrijving van het programma vind je in deze flyer. Neem vrijblijvend contact op voor een offerte op maat.

 

Meer informatie?

Of gewoon even bellen?

 

Reviews van deelnemers


“De muziek en persoonlijke verhalen zijn herkenbaar en een prachtige aanvulling.”


“Ik begrijp nu beter het gedrag van mijn man, er is me een hoop duidelijk geworden.”


“De vele voorbeelden vanuit de perspectieven van iemand met dementie én vanuit de zorgverlener maakten het levendig en leuk.”

Annemarie Bolder - Trainer

Download de gratis app Dementie en herinneringen:
 
 
Call Now Button