Reeks workshops voor mantelzorgers

 
Hoe help je mantelzorgers van mensen met dementie vanuit jouw organisatie?

Voor de meeste mensen is mantelzorg geen bewuste keuze. Een persoon met dementie in de omgeving heeft zorg nodig en de mantelzorger is dat gaan geven. Dit is waardevol maar tegelijkertijd ook intensief. Het zorgen voor iemand gecombineerd met de bijbehorende emoties en de verandering in het onderlinge communicatie kunnen een zware belasting zijn. Praktische tips over het omgaan met een naaste met dementie en het goed zorgen voor jezelf, helpen om dit te verbeteren. Met deze workshops wordt jouw organisatie de gelegenheid geboden om mantelzorgers een steuntje in de rug te geven.

Wat maakt deze workshop de moeite waard?

De mantelzorgers en vrijwilligers krijgen een serie van drie interactieve workshops waarbij we met elkaar met de praktische tips én veel plezier aan de slag gaan. Uit ervaring weet ik dat de deelnemers juist die concrete handvatten enorm waarderen. Dat geldt ook voor de positieve benadering. Na afloop van de workshops realiseren zij zich dat omgaan met mensen met dementie écht anders kan. Ik bied deze reeks workshops voornamelijk aan onder de vlag van jouw eigen organisaties en veelal met subsidie vanuit de gemeente. Het is mogelijk om een medewerker uit je eigen organisatie mee te laten draaien, zodat jullie in de toekomst zelf de workshops kunnen geven.

Wat staat er op het programma?

Er is er een programma opgesteld van een reeks van 3 workshops van elk 2 uur. Deze workshops zijn leerzaam en leuk en vooral praktisch. We gaan met elkaar aan de slag met:

1 Het verleden tot leven brengen: de kracht van herinneringen
2 Omgaan met veranderend gedrag
3 Hoe kan het anders: omgaan met de nieuwe realiteit

Voor wie is de workshop bedoeld?

De workshop is geschikt voor mantelzorgers, naasten en vrijwilligers die betrokken zijn bij de zorg en ondersteuning van iemand met dementie.

Praktische informatie

De 3 workshops duren elk 2 uur en vinden plaats op locatie. De kosten bedragen circa € 600,- per workshop (afhankelijk van de locatie) voor maximaal 20 deelnemers. Een complete beschrijving van het programma vind je in deze flyer. Neem vrijblijvend contact op voor een offerte op maat.

 

Meer informatie?

Of gewoon even bellen?

 

Reviews van deelnemers


“Nu begrijp ik mijn moeder beter en heb ook meer geduld.”


“Hele nuttige, leerzame en prettige avonden met lotgenoten. Door het enthousiasme waarmee het gebracht werd, zijn de workshops niet alleen leerzaam maar ook leuk om te volgen.”


“De workshops hebben me echt geholpen. Het is gelukt om de negatieve woordenstroom om te buigen. Om samen in harmonie te zijn, kleine dingen te zien en te benoemen en er samen van te genieten.”


“Ik voelde me veilig in de groep. De sfeer was open en positief.”

De media over de Reeks workshops voor mantelzorgers

Annemarie Bolder - Trainer

Download de gratis app Dementie en herinneringen:
 
 
Call Now Button