Reeks workshops voor mantelzorgers

 
Hoe help je mantelzorgers van mensen met dementie vanuit jouw organisatie?

Omgaan met mensen met dementie vraagt veel van familie, mantelzorgers en vrijwilligers. Het zorgen voor iemand gecombineerd met de bijbehorende emoties en de verandering in het onderlinge communicatie kunnen een zware belasting zijn. Praktische tips over het omgaan met dementie en het goed zorgen voor jezelf, helpen om dit te verbeteren. Met onze workshops bieden we jouw organisatie de gelegenheid om mantelzorgers een steuntje in de rug te geven.

Wat maakt deze workshop de moeite waard?

We beloven de mantelzorgers en vrijwilligers een serie van vijf interactieve workshops waarbij we met elkaar met praktische tips én veel plezier aan de slag gaan. Uit ervaring weten we dat de deelnemers juist die concrete handvatten enorm waarderen. Dat geldt ook voor de positieve benadering. Na afloop van de workshops realiseren zij zich dat omgaan met mensen met dementie écht anders kan. We bieden deze workshops voornamelijk aan onder de vlag van bestaande organisaties en veelal met subsidie vanuit de gemeente. Het is mogelijk om een medewerker uit je eigen organisatie mee te laten draaien, zodat jullie in de toekomst zelf de workshops kunnen geven.

Wat staat er op het programma?

Wij, Ernst Buning (psycholoog en ervaringsdeskundige) en Annemarie Bolder (ergotherapeut), hebben vanuit onze professionele, maar zeker ook persoonlijke ervaringen een programma opgesteld. De serie van 5 workshops van elk 2 uur is leerzaam en leuk, maar vooral praktisch. We gaan met elkaar aan de slag met:

1 Het verleden tot leven brengen: de kracht van herinneringen
2 Zonder woorden: de kracht van non-verbale communicatie
3 Samen genieten: de kracht van muziek
4 Hoe kan het anders: omgaan met de nieuwe realiteit
5 En ik? De uitdaging om goed voor jezelf te zorgen

Voor wie is de workshop bedoeld?

De workshop is geschikt voor familieleden, mantelzorgers en vrijwilligers die betrokken zijn bij de zorg voor iemand met dementie.

Praktische informatie

De 5 workshops duren elk 2 uur en vinden plaats op locatie. De kosten bedragen € 600,- per workshop (exclusief 21% BTW en reiskosten) voor maximaal 25 deelnemers. Een complete beschrijving van het programma vind je in deze flyer. Neem vrijblijvend contact op voor een offerte op maat.

 

Meer informatie?

Of gewoon even bellen?

 

Reviews van deelnemers


“Nu begrijp ik mijn moeder beter en heb ook meer geduld.”


“Hele nuttige, leerzame en prettige avonden met lotgenoten. Door het enthousiasme waarmee het gebracht werd, zijn de workshops niet alleen leerzaam maar ook leuk om te volgen.”


“De workshops hebben me echt geholpen. Het is gelukt om de negatieve woordenstroom om te buigen. Om samen in harmonie te zijn, kleine dingen te zien en te benoemen en er samen van te genieten.”


“Ik voelde me veilig in de groep. De sfeer was open en positief.”

De media over de Reeks workshops voor mantelzorgers

Annemarie Bolder - Trainer

Download de gratis app Dementie en herinneringen:
 
 
Call Now Button