Workshop Reminiscentie

 
De kracht van herinneringen

Mensen met dementie praten vaak graag over persoonlijke herinneringen uit hun jongere jaren. Die blijven namelijk het langst bewaard. Het gericht ophalen van die positieve herinneringen (reminiscentie) doet een beroep op wat mensen met dementie nog wèl weten en kunnen. Dat is goed voor hun zelfvertrouwen en zorgt tegelijkertijd voor mooie contactmomenten. Er zijn verschillende technieken om het verleden te laten herleven. Tijdens de workshop ‘Reminiscentie: de kracht van herinneringen’ wordt duidelijk hoe dat in de praktijk werkt.

Wat maakt deze workshop de moeite waard?

De workshop bestaat uit een interactief programma, waarbij we vooral enthousiast met elkaar aan de slag gaan. Het integreren van de reminiscentietechnieken binnen de dagelijkse werkzaamheden staat daarbij op de eerste plaats. De ervaring leert dat deelnemers achteraf verbaasd zijn over hoe weinig tijd het eigenlijk kost om reminiscentie succesvol toe te passen. En dat het de dagelijkse zorg gemakkelijker maakt!

Wat staat er op het programma?

Als ergotherapeut en lid van het European Reminiscence Netwerk ben ik, Annemarie Bolder, gespecialiseerd in het werken met mensen met dementie. Vanuit mijn jarenlange ervaring laat ik de deelnemers graag ontdekken hoe je met reminiscentiemethoden het contact met mensen dementie verbetert en daarmee ook de dagelijkse zorg makkelijker maakt:

• we oefenen de verschillende reminiscentietechnieken;
• we wisselen onderling ervaringen uit;
• en maken daarmee het geleerde direct toepasbaar op de werkvloer.


Voor wie is de workshop bedoeld?

De workshop is geschikt voor (zorg)professionals en vrijwilligers die werken met mensen met dementie.


Praktische informatie

De workshop duurt ongeveer 2,5 uur en vindt plaats op locatie. Het programma wordt aangepast op de specifieke hulpvraag en de grootte van de groep. Een complete beschrijving van het programma vind je in deze flyer. Neem vrijblijvend contact op voor een offerte op maat.

Meer informatie?

Of gewoon even bellen?


Reviews van deelnemers


“Ik had in eerste instantie helemaal niets met reminiscentie, maar nu ik inzie dat het vooral ongedwongen, klein en eenvoudig kan zijn, ben ik erg enthousiast geworden.”


"Ik heb er veel energie en ideeën van gekregen. Ik ga er morgen meteen mee aan de slag."


"Ik zag reminiscentie altijd als een activiteit die veel tijd kostte, maar het is dus vooral een benaderingswijze."

Annemarie Bolder - Trainer

Download de gratis app Dementie en herinneringen:
 
 
Call Now Button