Workshop Anders omgaan met dementie

 
Hoe verbeter je het contact met mensen met dementie?

Het is niet altijd makkelijk om écht contact te maken met iemand met dementie. Hoe krijg je het contact waardevoller? Hoe ga je om met de veranderende situatie en gedragsveranderingen? Wat heeft iemand met dementie nodig om zo goed mogelijk te functioneren? Tijdens de workshop ‘Anders omgaan met dementie’ ontdekken de deelnemers hoe dat werkt.

Wat maakt deze workshop de moeite waard?

De workshop bestaat uit een interactief programma, waarbij de deelnemers door het zelf te ervaren meer inzicht krijgen in het dementieproces en de verschillende omgangsvormen binnen het contact met mensen met dementie. Ze gaan aan de slag met praktische tips én met veel plezier. Uit ervaring blijkt dat juist die concrete handvatten enorm gewaardeerd worden. Na afloop van de workshop realiseren de deelnemers zich dat omgaan met mensen met dementie écht anders kan.

Wat staat er op het programma?

Als ergotherapeut ben ik, Annemarie Bolder, gespecialiseerd in het werken met mensen met dementie. Vanuit mijn jarenlange ervaring laat ik de deelnemers graag ontdekken hoe je het contact met mensen dementie kunt verbeteren en daarmee ook de dagelijkse zorg makkelijker maakt:

• praktische handvatten voor het omgaan met mensen met dementie;
• aanbieden van de juiste ondersteuning en prikkels;
• oefenen met verschillende benaderingswijzen.

Voor wie is de workshop bedoeld?

De workshop is geschikt voor (zorg)professionals, familieleden, mantelzorgers en vrijwilligers die betrokken zijn bij de zorg voor iemand met dementie. Het aanbod is toegespitst op het kennisniveau van de verschillende doelgroepen.


Deelnemen aan een workshop?
De nieuwe data voor deze 3 uur durende workshop zijn nog niet bekend. Wil je hierover op de hoogte gehouden worden, stuur een mail naar a.bolder@ergoworld.nl

Kosten: 75 euro p.p.

Liever met collega's aan de gang?

Dan is een incompany training de ideale oplossing. Je bepaalt dan zelf de locatie en data. Het programma wordt aangepast op de specifieke hulpvraag en de grootte van de groep. Een complete beschrijving van het programma vind je in deze flyer. Neem vrijblijvend contact op voor een offerte op maat.

Meer informatie?

Of gewoon even bellen?

 

Reviews van deelnemers


“Veel gehad aan de tips en eye-openers.”


“Lekker afwisselend, actief en ook grappig ondanks het toch soms zware onderwerp.”


“Zeer praktisch en duidelijk. Ik heb er veel van opgestoken.”

Annemarie Bolder - Trainer

Download de gratis app Dementie en herinneringen:
 
 
Call Now Button